Archive
Monthly Archives: heinäkuu 2024

Perintöjahti-pakohuonepelin lanseeraus la 6.7.2024

Perintöjahti-pakohuonepelin lanseeraustilaisuus
la 6.7.2024 klo 10-17


Tervetuloa nuorten luomaan pakohuonepeliin jahtaamaan perintöä! Pelaajat pääsevät kokemaan, kuinka pulma pulmalta alkaa muodostua kuva siitä, mitä isoisän asunnossa onkaan meneillään.

Peli sijaitsee Puhoksen Perinnenavetalla osoitteessa Majatalontie 1, Kitee.

Tilaisuus on osa Puhoksen Perinnepäivien ohjelmatarjontaa. Tarkemmat tapahtumatiedot: puhoksenperinnepäivät.fi
Pakohuonepeliin osallistuminen tapahtumassa on maksutonta.

Julisteen on tehnyt Sofia Pietarinen (Artstation: sofiapie).

Nuorisoseurojen markkinateltalla voi käydä tutustumassa lisää Livohka-hankkeen sekä Nuorisoseurojen toimintaan. Teltta löytyy tapahtuman piha-alueelta.

Nuorten Potsit -tapahtuma keräsi nuoria yhteen Tohmajärvellä

Nuorten Potsit järjestettiin 28.6.2024 Tohmajärvellä osana Potsi-viikon tapahtumia. Pohjois-Karjalan nuorisoseurojen nuorten ryhmä suunnitteli ja toteutti Tohmajärven Potsit-kesäjuhlan yhteyteen oman matalan kynnyksen maksuttoman tapahtuman, joka oli suunnattu nimenomaan nuorille. Idea Nuorten Potsit -tapahtumaan tuli nuorilta itseltään Pohjois-Karjalan aluetoimiston hallinnoiman Osallistavaa vaikuttamista – nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hankkeen toiminnan yhteydessä. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Tohmajärven kunnan ja Nuori Kulttuuri Roots:in kanssa.

Tapahtuma koostui erilaisista työpajoista ja vapaasta hengailusta. Ohjelmassa oli mm. hohtodiscoa, katutanssityöpajaa, hohtavia ihomaalauksia ja graffitityöpajaa. Nuorten suosikiksi nousi mocktail-baari, jossa oli mahdollisuus tehdä alkoholiton drinkki valmiiden ohjeiden mukaan tai kehitellä oma kesäjuoma. Lämmin sää suosi tapahtumaa, ja värikkäät drinksut kruunasivat tunnelman. Graffitityöpaja piha-alueella oli myös varsin suosittu, ja graffitiseinä näytti upean värikkäältä tapahtuman päätteeksi. Tapahtumaan osallistui viitisenkymmentä paikallista ja lähiseudun nuorta.

Potsipäivät ja -viikko ovat Tohmajärven kunnan tärkein kesäjuhla, jota on vietetty kesä-heinäkuussa 1970-luvulta lähtien. Nimensä juhla on saanut Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaanin porsaasta, potsista. Pitäjäjuhla kokoaa nykyisten paikkakuntalaisten ja turistien lisäksi runsaat määrät entisiä pitäjäläisiä koko viikon ajaksi Tohmajärvelle. Nuorten Potsit oli hieno uusi avaus osaksi tapahtumaa.

Pohjois-Karjalan Luova lava -leireillä riitti monenlaista puuhaa

Pohjois-Karjalassa leireiltiin tänä kesänä 32 lapsen voimin kolmella eri Luova lava -leirillä ympäri maakuntaa. Leirit järjestettiin tänä vuonna Joensuun Rantakylässä, Tuupovaaran Koverossa ja Rääkkylän Rasivaarassa.

Paikalliset nuorisoseurantalot sekä nuorisotila tarjosivat oivat puitteet luovalle ja aktiiviselle toiminnalle. Tuttuun tapaan leireillä tutustuttiin eri esittävien taiteiden aloihin matalalla kynnyksellä. Ohjelmassa oli muun muassa musisointia, askartelua, sirkusta, oman biisin sanoittamista, luovaa liikkumista ynnä muuta mukavaa. Upeat kesäsäät kutsuivat myös ulkoilemaan paljon ja tutustumaan lähiympäristöön leiripäivien aikana.

Leiriläisten palautteissa parhaiksi jutuiksi leirillä nousivat erityisesti itse tehdyt ja koreografioidut esitykset, ulkoilu sekä sirkuksen alkeet. Myös mukavat ohjaajat saivat kiitosta. Toiveina tuleville vuosille palautteista nousivat luontoon ja metsäneläimiin liittyvät leiriteemat. Mielenkiinnolla jäämme juonimaan seuraavaa kesää. Pohjois-Karjalan leiritunnelmiin voi nyt palata kuvakansion kautta.

Lämmin ja aurinkoinen kiitos leiriläisille, ohjaajille ja yhteistyökumppaneille mukavasta leirikesästä!