Livohka (ESR+) 2023-2025

Toteuttaja: Suomen Nuorisoseurat ry / Joensuun aluetoimisto
Toteutusaika: 1.9.2023 - 31.1.2025
Rahoittaja: Etelä-Savon ely-keskus (ESR+), Pohjois-Karjalan maakuntaliitto (tulevaisuusrahasto)

Kevään 2024 toimintaryhmät

Kitee

maanantaisin klo 17-19
Nuorisotila Linkki
(Leipurintie 4)
RYHMÄÄN MAHTUU MUKAAN, TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Joensuu

tiistaisin klo 13-15
Sirkkalan Liikkumiskeskus,
black box (Sirkkalantie 12B)
RYHMÄÄN MAHTUU MUKAAN,
TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Kontiolahti

tiistaisin klo 17-19
Lehmon nuorisotila
(Kylmäojantie 49)
RYHMÄÄN MAHTUU MUKAAN,
TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Lieksa

keskiviikkoisin klo 12-14
Nuorten työpaja Valppaan tilat
(Pielisentie 17)
RYHMÄÄN MAHTUU MUKAAN,
TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Yhdistyssparraukset siirtyvät syksylle 2024, seuraa ilmoitteluamme!

Mikä Livohka?

Livohka –hanke lisää pohjoiskarjalaisten nuorten osallisuuden toteutumista paikallisesti. Nuorten toimintaryhmissä kehitetään erilaisia pelejä, jotka luovat uutta toimintaa omalle paikkakunnalle. Osallistava palvelumuotoiluprosessi pelin ympärillä avaa ja tekee näkyväksi mahdollisuuksia, joista nuoret eivät tällä hetkellä ole edes tietoisia. Inspiraationa pelin rakentamisessa voidaan hyödyntää mm. paikallistietoutta. 

Toiminta mahdollistaa nuorille uuden osaamisen hankkimisen, sen tunnistamisen ja tunnustamisen oman elämänpolkunsa tueksi. Livohka luo uudenlaisia aktiivisuuden paikkoja omassa yhteisössä ja vahvistaa kuulumista kotipaikkaan. Hankkeessa kokeillaan palvelumuotoiluprosessia järjestötoimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa, jotta nuorten toiminnan edellytyksiä saadaan kansalaistoimijakentällä edistettyä.  

Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti 15–20-vuotiaat syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, sekä mentoreiksi kiinnittyvät aktiiviset alle 29-vuotiaat nuoret. Tavoitteena on saada mukaan 60 hankkeeseen osallistuvaa nuorta hankkeen pääkohderyhmästä. Nuoret elävät kolmoiskriisin aikaa ilmastonmuutoksen, koronapandemiasta toipumisen ja Ukrainassa käytävän hyökkäyssodan vuoksi, siksi satsaukset nuoriin ovat erityisen merkittäviä juuri nyt. Hanke välillisesti kehittää myös paikallista yhdistyskenttää ja vapaaehtoistoimintaa sekä luo uutta toimintaa alueelle. 

Hankkeen tuloksena tapahtuu nuorten vahvistumista ja heidän osaamisensa lisääntymistä sekä sen tunnistamista ja tunnustamista. Hanke saa aikaan kansalaistoiminnan kehittymistä ja uutta toimintaa nuorille. Hankkeessa syntyy malli, jolla voi yhdessä nuorten kanssa luoda ja rakentaa osallistavan prosessin kautta uuden pelin.  

Hanke rakentuu vahvan verkoston kautta ja toteutuu maakunnallisesti koko Pohjois-Karjalan alueella. Kuntakumppaneina hankkeessa ovat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Ilomantsi, Kitee, Lieksa ja Nurmes. Hankkeessa oppilaitoskumppanina on Suomen Nuoriso-opisto. Lisäksi hanke verkottuu laajasti paikallisten yhdistystoimijoiden kanssa kullakin paikkakunnalla. Verkosto turvaa toimintojen jatkuvuutta hankkeen päättymisen jälkeen.   

Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö ja kaksi projektityöntekijää. Hanketta toteuttaa Suomen Nuorisoseurat ry:n Joensuun aluetoimisto.

Yhteistyökumppanit

Ajankohtaista

Yhdistyssparrausten ensimmäinen kuulutus – poimi päivämäärät kalenteriin!

Yhdistyssparraukset ovat yhdistystoimijoille suunnattuja koulutuksellisia tilaisuuksia, joissa teemoja käsitellään esim. yhteiskehittämisen, dialogin, osallisuuden ja

Read More

Henkilöstö

Projektipäällikkö
Katri Mäkisalo
p. 050 439 8833
katri.makisalo@nuorisoseurat.fi

Projektityöntekijä
Jenni Hyttinen
p. 044 3413604
jenni.hyttinen@nuorisoseurat.fi

Projektityöntekijä
Tero Sarkkinen
p. 044 339 8693
tero.sarkkinen@nuorisoseurat.fi