Livohka (ESR+) 2023-2025

Toteuttaja: Suomen Nuorisoseurat ry / Joensuun aluetoimisto
Toteutusaika: 1.9.2023 - 31.1.2025
Rahoittaja: Etelä-Savon ely-keskus (ESR+), Pohjois-Karjalan maakuntaliitto (tulevaisuusrahasto)

Insert Image

Livohka –hanke lisää pohjoiskarjalaisten nuorten osallisuuden toteutumista paikallisesti. Nuorten toimintaryhmissä kehitetään erilaisia pelejä, jotka luovat uutta toimintaa omalle paikkakunnalle. Osallistava palvelumuotoiluprosessi pelin ympärillä avaa ja tekee näkyväksi mahdollisuuksia, joista nuoret eivät tällä hetkellä ole edes tietoisia. Inspiraationa pelin rakentamisessa voidaan hyödyntää mm. paikallistietoutta. 

Toiminta mahdollistaa nuorille uuden osaamisen hankkimisen, sen tunnistamisen ja tunnustamisen oman elämänpolkunsa tueksi. Livohka luo uudenlaisia aktiivisuuden paikkoja omassa yhteisössä ja vahvistaa kuulumista kotipaikkaan. Hankkeessa kokeillaan palvelumuotoiluprosessia järjestötoimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa, jotta nuorten toiminnan edellytyksiä saadaan kansalaistoimijakentällä edistettyä.  

Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti 15–20-vuotiaat syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, jotka eivät ole työssä tai koulutuksessa eivätkä opiskele tai suorita siviili- tai asepalvelusta sekä mentoreiksi kiinnittyvät aktiiviset alle 29-vuotiaat nuoret. Tavoitteena on saada mukaan 60 hankkeeseen osallistuvaa nuorta hankkeen pääkohderyhmästä. Nuoret elävät kolmoiskriisin aikaa ilmastonmuutoksen, koronapandemiasta toipumisen ja Ukrainassa käytävän hyökkäyssodan vuoksi, siksi satsaukset nuoriin ovat erityisen merkittäviä juuri nyt. Hanke välillisesti kehittää myös paikallista yhdistyskenttää ja vapaaehtoistoimintaa sekä luo uutta toimintaa alueelle. 

Hankkeen tuloksena tapahtuu nuorten vahvistumista ja heidän osaamisensa lisääntymistä sekä sen tunnistamista ja tunnustamista. Hanke saa aikaan kansalaistoiminnan kehittymistä ja uutta toimintaa nuorille. Hankkeessa syntyy malli, jolla voi yhdessä nuorten kanssa luoda ja rakentaa osallistavan prosessin kautta uuden pelin.  

Hanke rakentuu vahvan verkoston kautta ja toteutuu maakunnallisesti koko Pohjois-Karjalan alueella. Kuntakumppaneina hankkeessa ovat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Ilomantsi, Kitee, Lieksa ja Nurmes. Hankkeessa oppilaitoskumppanina on Suomen Nuoriso-opisto. Lisäksi hanke verkottuu laajasti paikallisten yhdistystoimijoiden kanssa kullakin paikkakunnalla. Verkosto turvaa toimintojen jatkuvuutta hankkeen päättymisen jälkeen.   

Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö ja kaksi projektityöntekijää. Hanketta toteuttaa Suomen Nuorisoseurat ry:n Joensuun aluetoimisto.

Yhteistyökumppanit

Ajankohtaista

Uusi Livohka-hanke alkaa Pohjois-Karjalassa

Syyskuussa käynnistynyt Livohka lisää pohjoiskarjalaisten nuorten osallisuuden toteutumista paikallisesti. Nuorten toimintaryhmissä kehitetään

Read More

Livohka –hanke starttaa Pohjois-Karjalassa – haemme kahta projektityöntekijää

Suomen Nuorisoseurat ry hakee määräaikaiseen työsuhteeseen kahta projektityöntekijää Livohka – Mukkaan vai

Read More

Henkilöstö

Projektipäällikkö (1.9.-31.12.2023)
Henna Liiri-Turunen
p. 044 207 3072
henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi

Projektityöntekijä
Jenni Hyttinen
p. 044 3413604
jenni.hyttinen@nuorisoseurat.fi

Projektityöntekijä
Tero Sarkkinen
p. 044 339 8693
tero.sarkkinen@nuorisoseurat.fi