Nuorten Potsit -tapahtuma keräsi nuoria yhteen Tohmajärvellä

Nuorten Potsit järjestettiin 28.6.2024 Tohmajärvellä osana Potsi-viikon tapahtumia. Pohjois-Karjalan nuorisoseurojen nuorten ryhmä suunnitteli ja toteutti Tohmajärven Potsit-kesäjuhlan yhteyteen oman matalan kynnyksen maksuttoman tapahtuman, joka oli suunnattu nimenomaan nuorille. Idea Nuorten Potsit -tapahtumaan tuli nuorilta itseltään Pohjois-Karjalan aluetoimiston hallinnoiman Osallistavaa vaikuttamista – nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hankkeen toiminnan yhteydessä. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Tohmajärven kunnan ja Nuori Kulttuuri Roots:in kanssa.

Tapahtuma koostui erilaisista työpajoista ja vapaasta hengailusta. Ohjelmassa oli mm. hohtodiscoa, katutanssityöpajaa, hohtavia ihomaalauksia ja graffitityöpajaa. Nuorten suosikiksi nousi mocktail-baari, jossa oli mahdollisuus tehdä alkoholiton drinkki valmiiden ohjeiden mukaan tai kehitellä oma kesäjuoma. Lämmin sää suosi tapahtumaa, ja värikkäät drinksut kruunasivat tunnelman. Graffitityöpaja piha-alueella oli myös varsin suosittu, ja graffitiseinä näytti upean värikkäältä tapahtuman päätteeksi. Tapahtumaan osallistui viitisenkymmentä paikallista ja lähiseudun nuorta.

Potsipäivät ja -viikko ovat Tohmajärven kunnan tärkein kesäjuhla, jota on vietetty kesä-heinäkuussa 1970-luvulta lähtien. Nimensä juhla on saanut Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaanin porsaasta, potsista. Pitäjäjuhla kokoaa nykyisten paikkakuntalaisten ja turistien lisäksi runsaat määrät entisiä pitäjäläisiä koko viikon ajaksi Tohmajärvelle. Nuorten Potsit oli hieno uusi avaus osaksi tapahtumaa.

Katri