Kyläkulttuurista hyvinvointia

Kyläkulttuurista hyvinvointia -hanke tuo harvaan asutulle maaseudulle kulttuurikiertueen muodossa monipuolista kulttuuritoimintaa kaikenikäisille. Kulttuurikiertueen keskiössä on matalan kynnyksen kulttuurinen toiminta, johon on helppo tulla mukaan. Kiertueen toimintakalenterissa on mukana sekä yksittäisiä tapahtumia että pidempikestoisia kursseja, joita järjestetään sekä maksuttomina että pääsymaksullisina. Kaikki kulttuurikiertueen tapahtumat ovat yleisölle avoimia, osan vaatiessa ennakkoilmoittautumisen. Hankkeen aikana järjestetään yhteensä 20 erilaista ja erimittaista tapahtumaa, kurssia tai työpajaa, jotka ovat suunnattu kaikenikäisille

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia kulttuurin keinoin. Järjestössä halutaan vahvistaa maaseutualueiden omaperäistä ja rikasta paikalliskulttuuria ja sen myötä lisätä hyvinvointia ja osallisuutta näissä asuinympäristöissä.  Suomen Nuorisoseurat on yhteisöllinen, yhdenvertainen, osallistava ja moninainen valtakunnallinen kulttuurisen nuorisotyön järjestö, jonka järjestämään toimintaan on kenen tahansa helppo tulla mukaan. Hanketta toteuttaa Suomen Nuorisoseurojen Pohjois-Karjalan aluetoimisto yhdessä paikallisten nuorisoseurojen kanssa ja sitä rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.

Kulttuurikiertueen tapahtumia järjestetään maakunnan eteläosista aina pohjoisimpaan kolkkaan saakka. Esimerkiksi Kesälahdella järjestetään pitkään toivottu aikuisten tanssikurssi, Rääkkylään on tulossa konsertti ja lasten sirkusleiri. Lisäksi Nurmeksessa järjestetään runoilta ja erilaisia teatteriaiheisia kursseja. Hankkeen toiminnoissa voikin olla itse aktiivisena toimijana tai tulla nauttimaan muiden tuottamasta kulttuurista. Hankkeen toiminnot toteutuvat vuoden 2023 aikana.

Toteutusaika: 1.1.-31.12.2023
Rahoittaja: Taiteen edistämiskeskus