Archive
Monthly Archives: elokuu 2024

Uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan? Ilmoita seuranne vapaaehtoistehtävistä!

Kaipaako seuranne uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan? Tee näkyväksi, minkälaista toimintaa seurassanne on tarjolla. Mihin voi tulla mukaan? Miksi toiminta on mukavaa ja tärkeää?

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄN PAKETOINTI – rakenna ilmoitus tehtävästä näin:

  • Vapaaehtoistehtävän nimi

    • esim. pienryhmätoiminnan ohjaaja, johtokunnan jäsen, harrastusohjaaja, kahvittaja, seurantalon talkoolainen

  • Kerro lyhyesti mistä vapaaehtoistehtävässä on kyse/mitä vapaaehtoisen pitää tehdä?

    • esim. mitä tehtäviä/toimintoja vapaaehtoistehtävään liittyy, yleisesti tehtävän luonteesta, avainsanoja tehtävään liittyen

  • Kuinka kauan vapaaehtoistehtävä vie aikaa?

    • esim. kuinka kauan yhdellä kertaa, onko kausiluonteista toimintaa eli koostuu useammasta kerrasta? Voiko osallistua yhden kerran tai useasti?

  • Millaisen perehdytyksen/koulutuksen tehtävään saa?

    • esim. miten perehdytetään? Kuka perehdyttää? Kuinka paljon aikaa perehdytys vie?

  • Mitä vapaaehtoinen itse saa tehtävästä?

    • esim. uusia taitoja (mitä?), ystäviä, yhteisön, johon kuulua, hyvää mieltä

  • Miksi juuri tämä vapaaehtoistehtävä on tärkeä?

    • esim. merkityksiä yksilölle? Merkitys lähiyhteisölle? Merkitys yhteiskunnallisesti? Mitä asioita toiminta edistää?

  • Mistä saa lisätietoja / yhteyshenkilön yhteystiedot?

    • Yhteystiedot henkilölle, joka osaa kertoa toiminnasta, linkki kotisivuille ja/tai somekanaviin

  • Lisää halutessasi yhdistyksesi logo

    • Tuo organisaatiota lähemmäksi ja tutummaksi. Tuttu logo herättää huomion.

Paketoi seuran vapaaehtoistehtävät ja lähetä ne Katrille 17.9. mennessä, katri.makisalo@nuorisoseurat.fi.
Katri esittelee nuorisoseurojen vapaaehtoistehtäviä Tuu mukkaan! -vapaaehtoistoiminnan messuilla 18.9. klo 16-19 Joensuussa Nuorisoseurojen esittelypisteellä.

Tervetuloa vierailemaan tapahtumaan!

Suomen Nuorisoseurat etsii uutta pääsihteeriä

Tehtäväsi on luotsata Suomen vanhinta nuorisoalan toimijaa ja sen henkilöstöä onnistumaan työssään. Työsi vaikuttaa yli 50 000 ihmisen arkeen ja juhlaan, joten tekemiselläsi on merkitystä. Lähimpinä työkavereinasi toimii kuuden hengen johtoryhmä. Kaikkiaan vakituista henkilöstöä Suomen Nuorisoseuroissa on lähes 30.

Sinulla on kyky toimia yhdistävänä tekijänä innostaen henkilöstöä muutosten keskellä. Tunnet järjestön arvot omaksesi ja ymmärrät jäsenistön ja paikallisten nuorisoseurojen arvon. Olet järjestön keulakuva yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille. Tulet toimimaan tiiviissä yhteistyössä muiden nuorisoalan järjestöjen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa valvoen jäsenistön, kulttuurisen nuorisotyön ja seurantalojen etua.

Menestyäksesi tehtävässä sinulla tulee olla näyttöjä henkilöstön ja vapaaehtoisten johtamisesta. Onnistumistasi tullaan mittaamaan kyvylläsi rakentaa luottamusta ja eteenpäinsuuntaava tekemisen meininkiä. Järjestörahoituksen murroksessa edunvalvonnan ja  strategisen talousjohtamisen merkitys on suuri. Näissä onnistuminen vaatii sinulta valmiita tai työssä rakentuvia verkostoja, neuvottelu- ja esiintymistaitoja sekä vankkaa taloushallinnon osaamista. Raportoit työstäsi hallitukselle ja lähiesihenkilönäsi toimii hallituksen puheenjohtaja.

Eduksi katsomme EU-rahoitusinstrumenttien ja julkishallinnon toimintaympäristön tuntemuksen. Perehtymistäsi nopeuttaa, jos nuorisoseurajärjestö on sinulle entuudestaan tuttu. Ympäri maata toimii lähes 600 itsenäistä nuorisoseuraa, joten tehtävä edellyttää matkustamista sekä intoa työskennellä ajoittain iltaisin ja viikonloppuisin. Olemme Erasmus+ akkreditoitu järjestö, joten sinulla tulee olla valmius matkustaa ulkomaille. Arvostamme kykyä priorisoida työtehtäviäsi ja autamme huolehtimaan työssäjaksamisestasi. Meillä on joustavat etätyökäytännöt.

Sinulle on tarjolla tekemisen riemua organisaatiossa, jolla on yli 140 vuoden selkänoja. Palkkaa sinulle tullaan maksamaan työsuhteen alussa kokemuksesi, osaamisesi ja verkostojesi perusteella 4 800 – 5 700 € / kk. 

Tehtävästä voit kysyä lisää meitä tässä rekrytoinnissa avustavalta Staffpoint Executiven Jukka Wallianderilta p.0500 647615 tai hallituksen puheenjohtaja Elina Weckströmiltä p. 050 306 5588‬. Tavoitat Jukan joko 3.9 klo 9-10 tai 6.9. klo 15-16. Elinan tavoitat 6.9. klo 9-10.

Liitä hakemukseesi vapaamuotoinen hakemuskirjeesi ja CV:si. Hakuaika on 30.8.-9.9. Hakemuksia ryhdytään käymään läpi jo hakuaikana ja prosessin kestoaika riippuu hakemusten määrästä, pyrimme kuitenkin osaltamme ripeään toimintaan. Työssä pääset toivottavasti aloittamaan loka-marraskuun aikana.

Suomen Nuorisoseurat ry

Suomen Nuorisoseurat ry on lähes 600 jäsenyhdistyksen muodostama järjestö, joka tarjoaa monipuolista nuorisotyötä, kulttuuriharrastuksia ja seurantalotoimintaa kaikenikäisille. Järjestön juuret ulottuvat vuoteen 1881 ja sen toiminta keskittyy paikallisten yhteisöjen vahvistamiseen ja ihmisten yhteen tuomiseen. Arvomme ovat osallisuus, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, moninaisuus.

Nuorisoseurat tarjoavat harrastusmahdollisuuksia mm. teatterin, tanssin, musiikin, kädentaitojen ja liikunnan parissa sekä järjestävät erilaisia tapahtumia, kursseja ja leirejä. Toiminta on kaikille avointa ja sitoutumatonta uskonnollisesti ja poliittisesti.

GameON – Voimavaroja työelämään ja yhteiskuntaan kiinnittymiseen -hanke käynnistynyt Kuopiossa

GameON-hankkeen päätavoitteena on vahvistaa pohjoissavolaisten työttömien ja työelämän ulkopuolella olevien digitaalisia taitoja, sosiaalisia kykyjä ja auttaa heitä löytämään uusia urapolkuja. Hankkeessa yhdistyvät pelaamisen ilo ja hyödyllinen oppiminen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja tehokkaan oppimisympäristön. Hanke tarjoaa osallistujille monipuolisen ja kokonaisvaltaisen oppimiskokemuksen, jossa yhdistyvät ryhmätoiminnot, yksilöohjaus ja työelämälähtöiset projektit. Osallistujat saavat mahdollisuuden kehittää osaamistaan sekä digitaalisissa taidoissa että sosiaalisissa vuorovaikutustaidoissa, mikä on olennainen osa nykypäivän työelämää.

Nuorisoseurojen vastuulla hankkeessa on erityisesti yksilönohjaus, jossa ohjaajana toimii Tatu Parviainen. Tatu osallistuu ohjaajana myös ryhmien ohjaamiseen. Emmi Saikkonen vastaa asiantuntijana osahankkeen hallinnosta sekä suunnittelee yksilönohjauksen sisällöt. Lisäksi jokainen osatoteuttaja vastaa vuorollaan ryhmätoiminnasta.

Nuorisoseurojen kanssa hankkeessa ovat mukana osatoteuttajina Suomen Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Savon Diginatiivit ry. Hankkeen päätoteuttajana toimii Savonia AMK.

GameON -hanketta osarahoittaa Euroopan Unioni ja Etelä-Savon ELY-keskus. Hankekausi 1.5.2024-30.6.2026.

Lisätietoja hankkeesta antaa Emmi Saikkonen, p. 050 411 3810, emmi.saikkonen@nuorisoseurat.fi

Hankkeen nettisivut: www.gameon.savonia.fi

Osallistavaa vaikuttamista -hanke etsii projektityöntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen

Suomen Nuorisoseurat etsii Osallistavaa vaikuttamista – hankkeelle projektityöntekijää. Kyseessä on osa-aikainen työ kolmen kuukauden määräaikaisella sopimuksella. 

Mikä on Osallistavaa vaikuttamista -hanke?  

Osallistavaa vaikuttamista -hanke on Suomen Nuorisoseurat ry:n Itä-Suomen aluetoimiston toteuttama ja hallinnoima nuorisotyön ja -toiminnan kehittämishanke, joka vahvistaa alueella toimivien nuorten vaikuttamisosaamista sekä itselleen mielekkään toiminnan toteuttamista paikallisesti. Hanketta rahoittaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Hanke on käynnistynyt 1.1.2023. 

Hankkeen tavoitteena on saada nuorelle osallisuuden, mukaan ottamisen ja vaikuttamisen kokemus. Hanke edistää alueen yhdistystoiminnan moninaisuutta ja tekee näkyväksi yhdistyksissä tehtävää kasvatustyötä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten vaikuttamisosaamista. Hanke lisää yhdistysten ja kunnan välistä yhteistyötä nuoria palvelevaksi toiminnaksi nuorten itsensä toteuttamana. 

Mitä projektityötekijä tekee hankkeessa? 

Projektityöntekijä vastaa hankkeen toimintojen toteutuksesta yhdessä aluetyöntekijän kanssa. Työtehtäviin kuuluvat nuorten iltojen organisointi ja ohjaus, hankeviestintä, yhteistyö paikallisten nuorisoseurojen ja kuntien nuorisotoimien kanssa sekä hankeraportointi ja jatkohankkeen valmisteluun osallistuminen. 

Arvostamme

  • Kokemusta nuorten ohjaamisesta ja soveltuvaa tutkintoa (nuoriso- ja yhteisöohjaaja, yhteisöpedagogi)  
  • Osallistavaa työotetta ja osallistavien menetelmien hallintaa 
  • Kokemusta vaikuttamisesta yhdistystoiminnassa tai politiikassa 
  • Harrastuneisuutta kulttuuritoiminnassa 
  • Tapahtumatuotannon kokemusta  

Tarjoamme 

  • Merkityksellisen työn nuorten osallisuuden edistäjänä 
  • Mukavan työympäristön Joensuun aluetoimistolla 
  • Vaihtelua sisältävän työn uuden kehittämisen parissa. 

Työsuhteen kesto: 16.9. – 15.12. (3 kuukautta) 

Työaika: 60 %, 3 pv / viikko, noin 22 h 

Palkka: 1300 e / kk 

Työpaikka: Joensuun aluetoimisto (Siltakatu 14 B 18, Joensuu) 

Työhön valittavan on esitettävä lasten kanssa työskenteleviltä vaadittava rikosrekisteriote. 

Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä. Työ edellyttää valmiutta liikkua maakunnassa, B-ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus oltava.  

Hae 30.8. mennessä 

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen viimeistään 30.8.2024 mennessä osoitteeseen rekry@nuorisoseurat.fi 

Haastattelut pidetään keskiviikkona 3.9. ja torstaina 4.9. Lisätietoja tehtävästä antaa vt. pääsihteeri Henna Liiri p. 044 207 3072.   

Tervetuloa mukaan sukeltamaan kohti osallisuutta!

Nuorten vaikuttajapolut -hanke järjestää yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Itä-Suomen nuorisotyön aluekoordinaation kanssa maksuttoman koulutuksen, jossa kokemusten jaon lisäksi saat vinkkejä ja menetelmiä osallisuuden vahvistamiseksi nuorisotyön arjessa. Kalvosulkeisten sijaan voit voi asennoitua rentoon ja tekevään meininkiin.

Koulutus pidetään Joensuussa keskiviikkona 21.8.2024, klo 9-14:30.

Ilmoittaudu mukaan AVIN koulutuskalenterin kautta – löydät koulutuksen hakusanalla ’osallisuus’. Ilmoittauduthan kahvitarjoilua varten 12.8. mennessä.

Nuorten Dynamo etsii uutta projektityöntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen

Suomen Nuorisoseurat etsii Nuorten Dynamo – Osallistavaa tapahtumatuotantoa Etelä-Savossa-hankkeeseen projektityöntekijää. Kyseessä on täysiaikainen työ määräaikaisella sopimuksella. Toivomuksena on, että uusi työntekijä pääsisi aloittamaan syyskuun alussa. Työsuhde kestää vuoden 2025 elokuun loppuun saakka. 

Mikä on Nuorten Dynamo? 

Nuorten Dynamo on Euroopan Unionin osarahoittama (ESR+) hanke ja se toteutetaan Etelä-Savossa yhteistyössä Mikkelin, Pieksämäen, Savonlinnan, Mäntyharjun ja Juvan kuntien kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat myös Ohjaamo Olkkari, Mikkelin seudun Nuorisoseura, Saimaan Nuorisoseurat ja Suomen Nuoriso-opisto. 

Nuorten Dynamo tarjoaa 15-25-vuotiaille nuorille uutta innostusta, verkostoja, ihmissuhteita ja tekemisen tapoja. Hankkeessa kehitetään kulttuurisen nuorisotyön mallia joukkoistettuun tapahtumatuotantoon, keskittyen toiminnallisuuteen ja pelillisyyteen. Pelillisyys sitouttaa nuoria ja toiminnassa hyödynnetään draamaa, yhteiskehittämistä sekä pelipedagogiikkaa. 

Mitä projektityötekijä tekee Nuorten Dynamossa? 

Projektityöntekijä vastaa yhdessä toisen projektityöntekijän kanssa Dynamo-tuottajaryhmien ohjauksesta, osallistavan tapahtumatuotannon ohjauksen kehittämisestä sekä osallistuu muun tiimin kanssa Dynamo-mallin kehittämiseen. Työhön sisältyy myös viestinnän suunnittelua ja toteutusta, tapahtumatuotannon prosessien läpivientiä nuorten kanssa, hankkeen edustamista eri verkostoissa sekä hankkeen dokumentointia ja raportointia. Erityisvastuulla on yksilöohjauksen antaminen hankkeen asiakkaille.  

Arvostamme

  • Osaamista nuorten sosiaaliseen vahvistamiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn osallisuuden keinoin. 
  • Erityisosaamista projektilähtöisen toiminnan juurruttamisessa ja vaikuttavuuden arvioinnissa. 
  • Osaamista innostajana toimimisessa sekä pedagogista osaamista kulttuurikasvatuksesta. 

Tarjoamme

  • Merkityksellisen työn nuorten tapahtumatuotannon parissa. 
  • Mukavan työympäristön Paukkulan kampuksella, Mikkelissä. 
  • Vaihtelua sisältävän työn uuden kehittämisen parissa.
  • 2600 – 2750 € kuukausipalkan riippuen kokemuksesta. 

Työhön valittavan on esitettävä lasten kanssa työskenteleviltä vaadittava rikosrekisteriote. Työssä on 6 kuukauden koeaika.

Hae 21.8. mennessä

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen viimeistään 21.8.2024 mennessä osoitteeseen nazia.asif@nuorisoseurat.fi. Haastattelut voidaan aloittaa jo ennen hakuajan umpeutumista.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektipäällikkö Nazia Asif, puh. 044 491 4943 12.-13.8. klo 9-10 sekä 19.-20.8. klo 9-10. 

Nuorten Dynamoon ja menetelmään voit tutustua myös hankkeen nettisivujen kautta www.dynamo.nuorisoseurat.fi.

Ilmoittautuminen syyskauden harrastusryhmiin on käynnissä

Paikalliset nuorisoseurat eri puolilla Suomea tarjoavat jälleen runsaasti harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Yli 500 nuorisoseurasta löytyy tekemistä aina teatterista kokkikerhoon ja sirkuksesta sählyyn.

Ryhmät alkavat elo-syyskuussa ja niihin ilmoittaudutaan seurakohtaisesti. Kätevimmin harrastusryhmiä voi selata Harrastushausta, josta löytyy niin seurojen kuin ryhmienkin tarkat tiedot: Etsi harrastusryhmä ja ilmoittaudu

Jos oman alueesi harrastustietoja ei vielä löydy Harrastushausta, kannattaa käydä kurkkaamassa sivua myöhemmin uudelleen. Ryhmien tietoja päivitetään Harrastushakuun sitä mukaan, kun ilmoittautuminen niihin aukeaa. Harrastusryhmistä löytyy tietoa myös kyseisten nuorisoseurojen kotisivuilta sekä somekanavista.

Miksi nuorisoseuroissa on hyvä harrastaa

Harrastamistoimintamme taustalla ovat arvomme osallisuus, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja moninaisuus.

Meille jokainen on tervetullut harrastamaan juuri sellaisena kuin on. Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja ohjaajiamme on koulutettu yhdenvertaisuus-, moninaisuus- ja osallisuusasioista.

Halutessaan meillä pääsee osaksi vahvaa yhteisöä, joka kannattelee myös harrastamisen ulkopuolella. Moni kuvaa omaa harrastusporukkaansa nuorisoseuraperheeksi, joka on hitsautunut yhteen yhteisen tekemisen äärellä.

Useilla nuorisoseuroilla on vuosien kokemus toiminnan järjestämisestä ja se näkyy – viime vuonna 23 000 harrastajaa harrasti eri nuorisoseuroissa. Tervetuloa mukaan!