Kultturelli lapsille ja nuorille

Kultturelli on lasten ja nuorten kulttuurikilpailu peruskoulu- ja toisen asteen opiskelijoille. Kultturellissa kilpaillaan useassa eri taiteen ja kulttuurin lajissa, joissa lapset ja nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan vuosittain vaihtuvan teeman puitteissa. Kultturellissa on sarjoja sekä yksilöille että ryhmille.

Kultturellin historia

Kultturellin juuret ovat syvällä Ylä-Savon maaperässä, sillä kilpailua on järjestetty Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liiton toimesta vuodesta 2002 alkaen.

Kilpailun säännöt

Kilpailusarjat ja –lajit
Kultturellissa kilpaillaan ryhmäkilpailussa kahdessa sarjassa, joissa lajeina on laulu, soitto ja lausunta sekä ryhmäesitys.  Sarjaan 1 osallistuvat alle 13-vuotiaat lapset. Sarjaan 2 osallistuvat 13-19 –vuotiaat nuoret. Ryhmäkilpailussa sama kilpailija voi osallistua enintään 2 eri lajiin ja ryhmäesitykseen.

Kilpailulajeihin laulu, soitto, lausunta, kirjoitus, valokuvaus sekä piirustus voi osallistua myös yksilönä. Yksilökilpailussa kilpaillaan ikäluokkasarjoittain, sarjat alle 10, 13, 15 ja 19 vuotta.

Kilpailun teema
Kilpailun teema vaihtuu vuosittain. Vuonna 2022 teemana oli “luonnon ihmeet”.

Ilmoittautuminen ja osanottomaksu
Kultturelliin ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yläsavonnuorisoseurat@gmail.com.  Ilmoittautuessa tulee ilmoittaa

  • osallistujien nimet
  • osallistujien syntymäajat
  • kilpailusarjat
  • koulu

Kultturelliin osallistuminen on maksutonta.

Kilpailuaika
Kultturelli järjestetään vuosittain aina marraskuussa

Palkitseminen
Kultturellissa palkitaan kilpailusarjoittain 4 parasta henkilökohtaisilla palkinnoilla, jonka lisäksi tuomaristo jakaa kannustuspalkintoja 1-3 osanottajalle/kilpailusarja.

Ryhmäkilpailun palkintoina tuomariston valitsemille 3 ryhmälle jaetaan stipendit arvoltaan 300€, 200€ ja 100€.

Palkintogaala
Kultturellin palkinnot jaetaan Iisalmessa, Eino Säisä –salissa järjestettävässä palkintogaalassa, jossa katsojat pääsevät näkemään ja kokemaan kilpailusarjojen parhaita esityksiä.

Milla Kuosmanen 1. palkinto alle 10v.

Aatos Väisänen 1. palkinto alle 13v.

Eemeli Sällström 1. palkinto alle 15v.

Jimi Leivo 1. palkinto alle19v