Livohka –hanke starttaa Pohjois-Karjalassa – haemme kahta projektityöntekijää

Suomen Nuorisoseurat ry hakee määräaikaiseen työsuhteeseen kahta projektityöntekijää Livohka – Mukkaan vai hukkaan-nimiseen, ESR+ -rahoitteiseen hankkeeseen. Hanketyötä työtä tehdään koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueella yhteistyössä kuntien ja paikallisten yhdistysten kanssa. Kuntakumppaneina hankkeessa ovat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Ilomantsi, Kitee, Lieksa ja Nurmes. Hankkeessa oppilaitoskumppanina on Suomen Nuoriso-opisto. Lisäksi hanke verkottuu laajasti paikallisten yhdistystoimijoiden kanssa kullakin paikkakunnalla.  

Työsuhde on määräaikainen, alkaen sopimuksen mukaan mahdollisimman pian ja kestäen hankkeen loppuun asti, 31.12.2024. 

Livohka –hanke lisää pohjoiskarjalaisten nuorten osallisuuden toteutumista paikallisesti. Nuorten toimintaryhmissä kehitetään erilaisia pelejä, jotka luovat uutta toimintaa omalle paikkakunnalle. Livohka luo uudenlaisia aktiivisuuden paikkoja omassa yhteisössä ja vahvistaa kuulumista kotipaikkaan. Hankkeessa kokeillaan palvelumuotoiluprosessia järjestötoimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa, jotta nuorten toiminnan edellytyksiä saadaan kansalaistoimijakentällä edistettyä. Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti 15–20-vuotiaat syrjäytymisvaarassa olevat nuoret.  

Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö ja kaksi projektityöntekijää. Hanketta toteuttaa Suomen Nuorisoseurat ry:n Joensuun aluetoimisto. 

Tehtävät 

Projektityöntekijät vastaavat ryhmien ohjauksesta ja uusien menetelmien kehittämisestä sekä testauksesta ja kehittämiseen osallistumisesta. Projektityöntekijät osallistuvat viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen. Projektityöntekijät osallistuvat yhdessä nuorten kanssa toteutettavan palvelumuotoiluprosessin läpivientiin ja tapahtumatuotantoon. Työntekijät edustavat hanketta eri verkostoissa. Projektityöntekijät osallistuvat hankkeen dokumentointiin ja raportointiin. Projektityöntekijöiden erityisvastuuna on yksilöohjauksen antaminen hankkeen asiakkaille. 

Osaaminen ja vaatimukset työntekijälle 

Työntekijältä edellytetään erityisosaamista projektilähtöisestä, vaikuttavasta ja tuloksellisesta toiminnasta. Arvostamme osaamista toimia innostajana sekä pedagogista osaamista 
kulttuurikasvatuksesta. Kokemus erityisnuoristyöstä katsotaan eduksi.  

Projektityöntekijän tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää ohjaajakokemusta sekä kykyä itsenäiseen työotteeseen. Odotamme valittavalta hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja sekä osaamista vapaaehtoistoiminnan johtamisesta. Lisäksi kokemus hanketyöstä on eduksi.  

Soveltuva koulutus tehtävään voi olla esimerkiksi yhteisöpedagogi, sosionomi tai muu vastaava. Työotteen toivomme olevan innostava, utelias ja lämminhenkinen. Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on välttämätön, sillä työ edellyttää liikkumista. 

Nuorisoseurajärjestön arvoja ovat osallisuus, yhteisöllisyys, moninaisuus ja yhdenvertaisuus. Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä sitoutumista järjestön arvoihin.  

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme innostavan työn, jossa ihmisläheinen työ kohtaa kehittämisen. Pääset osaksi työyhteisöä, jossa on mahdollista kehittää omaa osaamista hankkeen aikana ja tutustua monipuolisesti kulttuurisen nuorisotyön eri menetelmiin.   

Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Työtä johdetaan Joensuun toimipisteestämme käsin, mutta sitä voi tehdä osittain etänä. Tehtävään valittavan on ennen valinnan vahvistamista esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain mukainen rikosrekisteriote. Työsuhde voidaan vahvistaa lopullisen rahoituspäätöksen jälkeen. 

Hakeminen 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään sunnuntaina 3.9.2023 sähköpostitse osoitteeseen rekry@nuorisoseurat.fi. Hakemusviestin aiheeksi tulee laittaa projektityöntekijä – Livohka. Haastattelut järjestetään tiistaina 12.9.2023 iltapäivällä. 

Viikoittainen työaika projektityöntekijällä on 36,25 tuntia ja palkka noin 2500-2600 euroa työkokemuksesta ja koulutuksesta riippuen. Työehtosopimuksena järjestössä noudatetaan Paltan ja Jytyn välistä yleissopimusta. 

Lisätietoja tehtävästä voi tiedustella kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turuselta (p. 044 207 3072). Sähköpostitiedusteluihin emme valitettavasti pysty vastaamaan.  

Suomen Nuorisoseurat on Suomen vanhin nuorisotyötä tekevä järjestöperhe. Yli 600 jäsenseurassa harrastetaan kulttuuria, liikuntaa ja muuta järjestötoimintaa noin 30 000 jäsenen sekä tuhansien muiden harrastajien toimesta. Keskusjärjestössä työskentelee eri puolilla Suomea noin 50 nuoriso- ja kulttuurialan ammattilaista. Järjestön ydinkohderyhmä ovat alle 29-vuotiaat lapset ja nuoret.  

Lisätietoja hankkeesta https://itasuomi.nuorisoseurat.fi/livohka/ 

Henna Liiri-Turunen

Henna Liiri on Suomen Nuorisoseurojen alueellisen työn johtaja. Hennan kynästä saamme lukea mm. alueellisten hankkeiden kuulumisia.