Uusi Livohka-hanke alkaa Pohjois-Karjalassa

Syyskuussa käynnistynyt Livohka lisää pohjoiskarjalaisten nuorten osallisuuden toteutumista paikallisesti. Nuorten toimintaryhmissä kehitetään erilaisia pelejä, jotka luovat uutta toimintaa omalle paikkakunnalle.

Toiminnan kohderyhmänä ovat erityisesti 15–20-vuotiaat syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, jotka eivät ole työssä tai koulutuksessa eivätkä opiskele tai suorita siviili- tai asepalvelusta. Toiminnan mentoreiksi rekrytoidaan työelämässä tai koulutuksessa olevia alle 29-vuotiaita nuoria.

Toimintaa koko Pohjois-Karjalan alueella

Kuntakumppaneina Livohkassa ovat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Ilomantsi, Kitee, Lieksa ja Nurmes. Hankkeessa oppilaitoskumppanina on Suomen Nuoriso-opisto.

Hanketta rahoittaa Etelä-Savon Ely-keskus ja hanke on osa kansalaistoimijalähtöisessä kehittämishaussa Esr-rahoituksen saaneita hankkeita alueella. Myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja sen tulevaisuusrahasto on osarahoittajana hankkeessa.

Työntekijöinä nuoriso- ja kulttuurialan osaajia

Livohkaa pyörittää kolmihenkinen tiimi, jonka vetovastuussa on 1.1.2024 alkaen projektipäällikkö-toiminnanohjaaja Katri Mäkisalo. Hänellä on laajaa kokemusta sekä nuorten parissa tehtävästä työstä että nuorisoseuratoiminnasta.

Mäkisalon lisäksi Livohkassa työskentelevät 2.10. alkaen projektityöntekijöinä Jenni Hyttinen ja Tero Sarkkinen. Hyttinen on kulttuurihyvinvoinnin ja ryhmätoiminnan osaaja, ja Sarkkinen on nuorten luovan toiminnan monitaituri. He ovat innolla aloittamassa työskentelyn hankkeessa.

– Mitä ikinä tehhäänkin, nii se tullee olemmaan ihan mahotonta meininkii! Korvat herkillä seikkaillaan ympäri susirajaa ja annetaan nuorten voiman tulla esiin.

1.9.-31.12. hankkeen projektipäällikköä sijaistaa Henna Liiri-Turunen, joka toimii koko Livohkan tiimin esihenkilönä.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen
henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi, puh. 044 207 307

Essi Roisko

Essi Roisko on Suomen Nuorisoseurojen viestintäasiantuntija ja Nuorisoseurat -verkkolehden toimitussihteeri.