Saavutettavuus

Tämä on Suomen Nuorisoseurat ry:n saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee palvelua https://nuorisoseurat.fi/ alasivustoineen ja se on päivitetty 25.09.2020.
Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia esimerkiksi WAVE-ohjelman avulla ja korjaamme jatkuvasti sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita.

Nuorisoseurat.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2016. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu nuorisoseurat.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Uusi julkaistava sisältö toteutetaan saavutettavuusvaatimusten mukaan. Olemassaolevaa sisältöä pyrimme korjaamaan mahdollisimman pian.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Havaittava: Kuvan tekstivastine

1.1 Tekstivastineet
– Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Muutamilla sivuilla on kuvia, joilta puuttuu vaihtoehtoinen teksti tai tekstivastine, kuvan tekstivastine on tiedostonimi tai identtinen linkkitekstin kanssa. Uutislistausten linkkielementeissä kuvat näkyvät taustakuvina, jolloin niiden tekstivastineet eivät näy.
– Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

1.2.2. Videoiden tekstitykset
Kaikkiin videoihin ei ole pystytty tekemään tekstitystä. Pyrimme tarjoamaan videoiden lisäksi tekstivastineen, esimerkiksi esitysdiat.

Hallittava: Linkit ja linkkitekstit

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla verkkosivuista on kuvalinkkejä, joilla ei ole tekstivastinetta. Lisäksi osalla sivuista on linkkitekstejä, jotka eivät yksilöi linkin kohdetta (esim. ”Lue lisää”).
  • Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Upotukset

Ulkopuolisesta palvelusta, esimerkiksi Google maps, tehdyt upotukset eivät kaikin osin täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Tiedostot

Edellä mainittujen puutteiden lisäksi sivustolla on linkkejä tiedoistoihin (PDF, Word, Excel), joiden osalta kaikki saavutettavuusvaatimukset eivät täyty. Teemme parhaamme korjataksemme tiedostojen saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian.

Lain vaatimusten piirissä ovat ne tiedostot, jotka on julkaistu verkossa 23.9.2018 tai sen jälkeen. Vanhoja, ennen 23.9.2018 verkossa julkaistuja tiedostoja ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi paitsi jos niitä tarvitaan keskeneräisen asian hoitamiseen tai jos ne ovat asioinnin hoitamiseksi oleellisia.

Videot

Nuorisoseurat.fi-sivustolla on joitakin ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joissa ei ole tekstitystä tai äänivastinetta. Pyrimme kuitenkin huolehtimaan siitä, että määräajan jälkeen julkaistut videot täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Verkkosivuilla julkaistujen videoiden ja äänilähetysten pitää noudattaa saavutettavuusvaatimuksia 23. syyskuuta 2020 alkaen. Vanhoja ei-saavutettavia videoita ei tarvitse poistaa siirtymäajan jälkeen verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia Nuorisoseurojen verkkosivustojen  saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen info@nuorisoseurat.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000