Talvipäivät 2023 Iisalmessa

Talvipäivät on monipuolinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään vuosittain Iisalmessa. Kahden vuoden hiljaiselon jälkeen, tapahtumaa odotetaan innolla. Tapahtuman onnistuminen onkin kaikkien Ylä-Savon Nuorisoseurojen yhteinen koitos. Talvipäivien ohjelma perustuu alan parhaiden kouluttajien ohjaamiin kursseihin. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain ja tänä vuonna mukana on kansantanssia, tanssillista voimistelua, laulua, soittoa, ilmaisutaitoa ja erikoisuutena selviytymiskurssi 72h sähköttä ja vettä. 

Kouluttajina on tänäkin vuonna alansa huippu osaajat. Kansantanssia opettavat Jukka Saari, Atte Herd ja Timo Salonen. Laulun opetuksesta vastaa Kaisu Tajakka, ilmaisutaidosta Topi Saari, soittotuvan kouluttajana on Antti Janka-Murros. Tanssillisen voimistelun ohjaajina ovat Helmi Harju ja Inka Rönkkö. Maanpuolustusnaisten Tuula Vinberg vastaa Selviytyminen 72h- kurssista. Ylä-Savon nuorisoseuroista todetaan: "Olemme erityisen iloisia siitä, että olemme saamassa nuoria kouluttautuneita oman alansa osaajia saapumaan meille kouluttajiksi tänne Iisalmeen. He tuovat mukanaan uudenlaista osaamista ja antavat kurssilaisille varmasti uusia onnistumisen kokemuksia."

Muutaman kurssin pitäjän ajatuksia tulevasta: 

Kaisu Tajakka, Laulu Soikoon kurssi:

"Kurssilla pidetään kiinni laulamisen ilosta ja tutkitaan yhdessä omaa ääntä, laulutekniikkaa ja ilmaisua. Saat rohkeutta omaan äänenkäyttöön, ääni- ja hengitysharjoituksia, sekä vinkkejä harjoitteluun. Kurssi sopii kaikille tasosta riippumatta! "

Topi Marin Ilmaustaidon kurssi:

“Kurssin ohjelmassa on fyysistä teatteria, ääniteatteria, improvisaatiota, tunnetekniikoita, sekä lyhyitä monologeja. Kurssi sopii ensikertalaisille sekä kokeneemmille teatterin harrastajille ihan lapsesta vaariin."

Antti Janka – Murros, Soittotupa

“Kurssilla perehdytään pelimannihenkisten valtakunnallisten sävelmistöjen yhteissoittoon. On hienoa, että nyt kurssille kotaan kaikki soittajat yhteen. Uskon, että saadaan mahtava viikonloppu aikaiseksi ja soittamisen riemu kuuluu ja näkyy”.

Katso kurssikuvaukset ja ilmoittaudu mukaan täältä!

sinik