Nuorisoseurat Pohjois-Karjala palkitsi ansioituneita toimijoita

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala on jakanut vuoden 2022 tunnustukset ansiokkaasta nuorisoseuratoiminnasta maakunnassa. Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on kiittää arvokkaasta vapaaehtoistyöstä nuorisoseuroissa ja nostaa esiin onnistumisia maakunnan nuorisoseurakentältä.

Pohjois-Karjalan Vuoden nuorisoseuraksi on valittu Rasivaaran nuorisoseura Rääkkylästä, Vuoden ohjaajaksi Anneli Hurskainen Värtsilän nuorisoseurasta ja Vuoden nuorisoseuralaiseksi Timo Hartikainen Hammaslahdesta. Lisäksi Nuorisoseurat Pohjois-Karjala myönsi Vuoden kunniamaininnat Viekin ja Kiteen nuorisoseuroille sekä kuparinen ansiomerkki myönnettiin Katri Mäkisalolle. Palkinnot jaettiin lauantaina maakunnan nuorisoseuralaisten seuratapaamisessa Lehmossa.                 

Perinteikäs Rasivaaran Nuorisoseura on monessa mukana

Rasivaaran Nuorisoseura on Rääkkylässä toimiva perinteinen ja monipuolinen, tänä vuonna 114-vuotisjuhliaan viettävä seura. Rasivaaran Nuorisoseura järjestää monipuolista toimintaa yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Vahvaa yhteistyötä tehdään muun muassa Rääkkylän MLL:n kanssa. Yhteistyössä järjestyy muun muassa alakouluikäisten discot ja RääkkyLan- tapahtuma.  Perinteisestä nuorisoseuratoiminnasta poikkeavia Laneja on järjestetty seuran toimesta vuodesta 2017 lähtien. Lanit kokoaa nuoria mukaan myös lähikunnista, Liperistä ja Kiteeltä. Lanien kotipaikkana toimii perinteinen nuorisoseurantalo Rasihovi, joka on rakennettu 1959.

Hammaslahtelainen Timo Hartikainen on Hammaslahden Nuorisoseuran kantava voima

Vuoden nuorisoseuralaiseksi 2022 valittu Timo Hartikainen on toiminut aktiivisesti Hammaslahden Nuorisoseurassa edistäen ja kehittäen toimintaa vuosikymmenien ajan. Timo Hartikainen on ollut priimusmoottori seurantalon kunnostuksessa ja hänen ennakointinsa seurantalon lämmitysmuodon muuttamisessa maalämpöön on auttanut varautumaan energiakriisiin. 

Vuoden ohjaaja Anneli Hurskainen innostaa ohjauksellaan

Vuoden 2022 ohjaajaksi valittu Anneli Hurskainen on pitkän linjan kesäteatterilainen. Parinkymmenen näyttelijävuoden jälkeen Anneli Hurskainen siirtyi ohjaajaksi. Kesälle 2022 hän tarttui haasteeseen ohjata Reijo Honkosen Mummonmökki- näytelmän Värtsilän kesäteatterille. Kesällä 2023 Värtsilän kesäteatterissa esitettävän, Simo Perämäen kirjoittaman näytelmän Amerikan Armas, ohjauksesta vastaa niin ikään Hurskainen.

Kunniamaininnat Viekin ja Kiteen nuorisoseuroille

Vuonna 2022 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala on myöntänyt kunniamaininnat sekä Viekin että Kiteen nuorisoseuroille ansiokkaasta seuratoiminnasta.  Viekin nuorisoseura edistää ja ylläpitää paikallista markkinaperinnettä ja järjestää monipuolisesti erilaisia tapahtumia yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Viekin nuorisoseura toimii yhteistyössä Kansalaisopiston sekä alueen muiden toimijoiden kanssa ja ylläpitää kylän valaistuja latuja sekä kaukaloa.

Pohjois-Karjalaan ensimmäisten nuorisoseurojen joukossa perustettu Kiteen nuorisoseura on pitkänlinjan tapahtumajärjestäjä. Kiteen nuorisoseura on ansiokkaasti ollut mukana tuottamassa paikallisia tapahtumia. Hyvien bileiden järjestäjänä tunnettu seura järjesti mm. Robinin keikan Kiteen urheilutalolla. Vuosittaiset discot keräävät kymmenittäin alakouluikäisiä discoajia.

Kuparinen ansiomerkki Katri Mäkisalolle

Katrin nuorisoseuratausta harrastajana, huoltajana ja jäsenenä on antanut eväät luottamushenkilötoimiin, joita hän on hoitanut sekä Nuorten Kasvu ry:ssä että Nuorisoseura Motorassa viimeisten 6 vuoden ajan. Katrin tähänastinen luottamushenkilöura nuorisoseuroissa on sisältänyt hallituksen jäsenyyden, ohjaajan, sihteerin ja varapuheenjohtajan tehtäviä. Lisäksi Katri on toiminut järjestön työntekijänä vuosina 2020-2021. Hän on aktiivinen osallistuja järjestön verkostoissa, mm. Luova lava – toiminnan kehittäjänä.  

virpik