HopIn-nuorisohanke valloitti Kuopion  –  vielä ehdit hoppareiden mukaan!

Nuori Kulttuuri-festivaalit 26.5 -27.5.2023 

Hop In!- hanke on kolmen kuopiolaisen nuorisotoimijan yhteishanke, jonka tavoitteena on koota nuoria yhteisten sosiaalisten osallisuusprojektien valmisteluun ja toteutukseen. Hankeen tasavertaiset kumppanit ovat: Setlemetti Puijola, Elävä Säätiö ja Suomen Nuorisoseurojen Kuopion yksikkö. Jokainen kumppani on palkannut ohjaustiimiin töihin yhden ammattiohjaajan eri taiteenaloilta. Hanketta rahoittavat: Aluehallintovirasto, Kuopion kaupunki ja hankkeen kumppanit.  

Hanke on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille ja kohderyhmä koostuu pääosin nuorista aikuisista. Hanke on käynnistynyt vuonna 2022 ja jatkuu nykyisellä rahoituksella vuoden 2023 loppuun. Oma esiintymispaikka on ollut Kulttuuriareena 44 ja sen ympäristö. 2023 alusta hanke sai omat kerhotilat nelinelosen pihapiiristä jonne kokoonnutaan säännöllisesti torstaisin ja perjantaisin.  

Hankkeen aikana nuoret suunnittelevat ja toteuttavat kahden vuoden aikana tapahtumia, jotka näkyvät katukuvassa. Tavoitteena on yhteisten kulttuurillisen nuorisotyön projektien kautta lisätä nuorten yhteisöllisyyttä ja lisätä nuorten keskinäistä toimijuutta.  

Tähän mennessä on toteutettu mm. HopInArt-taidefestivaaliviikko toukokuussa 2022, HopIn goes Kallava esittävän taiteen viikonloppu marraskuussa 2022 ja tutustumismatka Jyväskylän nuorisoskeneen joulukuussa 2022.  

Juuri nyt on työn alla HopIn Culture –osatapahtuma Nuori Kulttuuri festivaaleille 26.5. Illan ohjelmassa on mm. Improvisaatioteatteriesitys, open mic-lavarunoustuokio, nuorisoteatteriesitys U-U-U ja interaktiivinen musiikkia, tanssia ja kuvataidetta yhdistävä teos HopInPro360. 

miiak